Onomatopoetiska uttryck

Har noterat att jag har en fabläs för ljudhärmande uttryck-Brr, Puh. Skrev faktiskt en uppsats på universitetet som bla behandlade detta ämne. Satte visst större avtryck än jag anat...

Brrr en kylig skidkväll

Äldsta sonen har börjat träna längdskidor och då ska föräldrarna vara med och hjälpa till. Ikväll var det lite bistert ute. Vår termometer är inte att lita på har jag noterat. Den är väl sparsam med graderna. Nåväl sonen har tränat och modern har frusit. Frågan är om mina tår kommer hinna tina upp innan det är dax för nästa träning. Den som lever får se helt enkelt. Tjing!

Puh...

..äntligen är tisdag över! Denna dag har gått i raketfart och jag tycker inte att jag hunnit med så väldigt mycket. Ja eller det beror nog på vad man menar... jag har ju jobbat hela dagen. Var hemma sent och hade ändå inte riktigt jobbat klart. Är ju ledig imorgon och brukar vilja ha gjort klart så att jag inte ska jobba på min lediga dag! Lättare sagt än gjort ibland. För man vill ju bara kolla mailen och oj den där kan jag ju besvara lite snabbt och just ja, det där får jag inte glömma att skriva tills imorgon när jag jobbar igen. Hmmm... inte bra att jobba gratis. Men nu är det jobbat klart för ikväll. Jag är så mör efter all frisk luft jag fått vid träningen (sonens) ikväll och inte att förglömma isbitar till tår. nu blir det bingen!

Morr!

Hundägare. Ja, jag säger bara H-U-N-D-Ä-G-A-R-E. Vad är det för fel på dem? Varför bär man med sig ett hundkoppel på promenaden men låter hunden härja fritt på gångvägarna? Verkar helt uberknäppt tycker jag!
Var ute med lillkillen på bobben idag och blev ofrivilligt nära bekant med TVÅ hoppande och förövrigt helt intelligensbefriade (?!) labradorer (tror jag det var, när det gäller ras på hundar är jag väldigt opålitlig). Matten till dessa två djur gick i godan ro 50 meter bort och trots att jag ropade åt henne att kalla in sina monster till djur så fortsatte hon i maklig takt att ta sig fram. Jag var något frostig i tonen när hon till slut fick sina djur till sig kan jag säga. Morr!

RSS 2.0