Kaos är granne med Gud

Vilket stök och vilken stress det blev i röda huset när det uppdagades att första advent redan var här! Det var en överraskning...av STORA mått.
Då förra helgen tillbringades bland släktens kungligheter hanns inte något adventsstök med då- så ALLT det roliga var kvar! Gårdagskvällen ägnades åt stjärnor och stakar...ljusstakar! Och som alltid när något ska UT från det lilla, lilla förrådet så ägnas en evighet åt att hitta detta något och när väl det är gjort försöka bringa någon som helst ordning i detta kaos till förvaringsutrymme. Så om kaos är granne med Gud så är jag granne med det gudomliga! Nice:-)

Tjocksockor...

Tänk ändå att det nyss- ja jag lovar- alldeles nyss var sommar med socklösa fötter och solbrända ben. Nu känns det snarare som år och inte månader sedan solen värmde ute och tiden mer tillbringades ute än inne. Tiden i mörker sniglar sig fram på ett vis och på ett annat så har den bara försvunnit. Hösten tillbringas definitivt mer inne än ute och absolut med sockor på fötterna! Frysa är inget för liten vis så så fort frosten visar sig eller för den delen solen går i moln tas tjocksockerna på:-) Inget är som tjocksockar till finstassen - bara så ni vet! 

Röda mattan...

Helgen har tillbringats i stora Staden där både kungligheter och släkt bor. Ja nu talar jag inte om riktiga kungligheter utan om släktens kungliga wannabees. De bor dessutom inte i den riktiga huvudstaden och inte heller i riktigt slott men kräver icke desto mindre att röda mattan ska rullas ut när de besöker släktens mindre bemedlade. Och ja det är Familjen i röda huset bland flugsvampar och kantareller som utgör denna skara.
Att vi hör till de mindre bemedlade står helt klart för liten vis ty här var det väldigt längesedan det serverades annat än blodpudding eller falukorv. För att inte tala om hur längesedan det var vi fick summor som kan räknas som annat än bidrag i slutet av månaden.  
Förutom samvaro med kungligheter så blev det firande av familjens jubilar- IGEN. Maken har firats och firats och firats ... men nu är det väl ändå slutfirat för ett tag tycker jag:-) Efter detta ståhej med kungafolket och kalasandet var det skönt att lämna slottet och komma hem till sin egen jordhåla igen. För trots avsaknad av röd matta och slott så är mitt hem min borg:-)

Kaka söker maka...

..eller hur det nu var?! Det där med att mannen ska vara föräldraledig är ju en allt igenom udda idé som tillämpas i det röda huset för närvarande. När liten vis kom från kunskapshuset idag så såg det ut precis - UTAN undantag- som när hon lämnade detsamma imorse. Sängarna var obäddade, disken odiskad, bordet otorkat ( ja jag är en riktig norrlänning:-)..och jag tror ni fattar- ingenting var undanplockat eller gjort; det var som att komma till en smärre krigszon. Blev lite trött i ögat av det där då jag precis hade lämnat en annan typ av krigszon! Pust- ibland känns livet bara så fullständigt oglamoröst och ORÄTTVIST att man kan bli galen! Och jag undrar; varför alltid makan (=jag) får städa efter kakan (=mannen) och inte tvärtom..?

Pojkars leksaker

I röda huset finns det förutom manligt folk även gott om bilar- med alla tillbehör du kan tänka dig! Stora bilar som riktiga människor får plats i, små bilar som endast rymmer legogubbar, lite större bilar som minsta gossen styr och ännu lite större bil för 5-åringen och ja NU vill den äldsta mannen i huset köpa den förstfödde en egen fyrhjuling alternativt en mini-skoter! Hurra- som jag längtat efter ytterligare ett fordon att bråka om...

Jorden snurrar...

Just nu snurrar jorden alldeles för fort. Inte ens på helgerna saktar den ner. Veckodagarna rusar fram som ett
X2000- tåg och liten vis ja hon rusar efter! De senaste veckorna har varenda andningspaus i kunskapandet varit intecknat av kommunikation med ägarna av kunskapsinhämntarna- visst låter det vackert!? Ja de vet ju inte om det själva att de faktiskt ska inhämta kunskap när de befinner sig på kunskapsplatsen så mången stund har ägnats just till att kommunicera om detta. Vissa ägare anser sig ju också lika gärna kunna ta liten vis plats som kunskapens väktare och MINST göra ett lika bra arbete!? Varsågod säger jag bara; Gå en mil i mina skor! Try them on:-) Jag rekommenderar alla som känner för att prova såväl löpträning som ett sinne av stål för bästa resultat...och ett par spikskor är aldrig fel:-)

RSS 2.0