Baka baka liten kaka...

Är en riktig häxasurtant idag. Och när jag är så här riktigt sur och tvär(!) - blir jag sugen på att baka. Idag funderar jag på att baka ett matbröd. I skafferiet hemma är det tomt! (jag tror råttorna varit där för det är inte ens smuligt där!) Min surdegsperiod är över så nu ger jag mig nog i kast med något enklare som inte tar flera dagar att göra. Men framförallt så att det inte tar sån herrans tid innan man får njuta av nybakat bröd och väldoftande kök. Så det får nog bli ett havrebröd av något slag idag... Mysigt kvällsfika med nybakat bröd är receptet för att häxansurtant ska pysa väck...

Suck!

Ja dubbel suck! Idag är det kallt och dj-ligt, ungarna SUGER på jobbet, solen har inte ens visat sig och jag har ont i ryggen. Är det inte lov snart?


Tråkigt


Alla jobbar ...ingen behöver hjälp! Jag är alltså "arbetslös" trots att jag är på jobbet...och då får jag liksom Nemi; Tråkigt! Känner mig precis som Nemi när jag går och "stör" de arbetssamma - MEN jag ska väl inte klaga utan NJUTA istället:-) Tänk att man aldrig är nöjd!

Ingenting är vad det verkar

  Idag har jag sett;

…en svart-vit katt som egentligen var en tallgren lutad mot snödrivan

…en smarrig kanelbulle som egentligen var en torr muffins (smakade dock som en skorpa)

…en helt vanlig tonåring som egentligen var en apa

…en lunchlåda full med smarrig tortellinigratäng som egentligen var en låda full med kokt potatis

Antingen är det fara på färde och jag behöver återknytas till verkligheten efter ett hjärnsläpp av större mått

eller också kanske jag helt enkelt behöver glasögon (IGEN)?!

 


Kalasa!

Storkillen har fyllt 6 i helgen och det har firats i dagarna två;-) Dagarna innan balunsen bakades det chokladbollar, cookies och morotskaka- allt enligt födelsedagsbarnets beställning. Lillebror var väldigt intresserad av baket då han redan har lärt sig vilken lön som delas ut efter mödan – slickepotten! Han var speciellt nöjd och ivrig att slicka i sig ”hela lönen” efter morotskakebaket. Detta syntes också och runt omkring pojken kan jag meddela!

 På lördag hade sonen bjudit in till – enligt egen utsago – vuxenkalas för närmast sörjande. Då fikades det på det konventionella sättet med baken på en stol! Det fanns både tid att svälja tårta och öppna paket utan att det sprutade papper och smulor runt omkring. Dagen därpå var det ett mer okonventionellt firande då Kalaset med Kompisarna ägde rum på Leos Lekland och de fikade mer eller mindre hängandes i lianerna. Ingen var så brydd om fikat utan satt mest och varvade upp inför starsignalen då det var fritt fram att; leka!

 Vilket ös! Och vad kul de hade. Många fina paket och mycket spring senare styrde vi kosan hemåt med en mycket trött och nöjd Valentinpojk! Och så var den härliga kalashelgen överJ


Kaputt…

Min mobiltelefon är inte funktionsduglig längre. Nä den är helt enkelt i behov av lite ompyssling och kanske lite välvillig omtanke. Den har lagt av titt som tätt och  på skärmen står förklaringar som orsak till att den icke fungerar just då. Irriterande ja så irriterande att osande ramsor lämnar inte bara tanken utan även munnen. Välvillig och omtänksam är det sista jag är då! Maken ska se till att den får ”vård” idag. Vilket den så väl behöver..och jag får lite ”vila” från kontakten med omvärlden.

 

 


Sovande barn?!

Det finns inget vackrare än sovande barn! De ser så härligt avslappnade ut, fridfulla och trygga. För att inte tala om hur fridsamt det är att vara förälder under de stunderna:-) Men jag har en stilla undran; Vad är det för fel med att SOVA OM NATTEN? Minstingen har en väldigt dålig sov-statistik den senaste tiden. Som exempel kan nämnas att han vaknade - pigg och glad - klockan halv två! i natt och ropade på mamma och pappa- för att plocka upp honom ur sängen. Morr säger jag bara! Det är inte poppis att väcka häxan-surtant vid den tiden på dygnet. Suck. Ja dubbel-suck! Så nu sitter jag här med bultande huvudvärk och trött knopp/ kropp med lokalen full av tonårsödlor som inte är lågmälda... Jippie!

Vårsolen...

Så har den äntligen kommit! Och jag kommer ihåg varför man "lever" mer under våren och sommaren; solen lyser! Det är så underbart och dessa de första dagarna på vårvintern med lysande sol och gnistrande, knarrande snö är; LJUVLIG!! Jag tokgillar detta:-) Lite skidåkning utför är allt som saknas...men om någon vecka är nog den saken också biff! Denna helgen har jag sett till att tanka (sol-)energi i friska luften!

Gapskratt!

 Läste en underbar, ja bara så fantastiskt underhållande blogg idag! En man som är ”så inihelveteförkyld” men som (förvånande nog!) insett att hans gravida fru är fel publik att gnälla förJ Vilken självironi denna unika, I beat, man besitter! Gissa om hans närmast sörjande- minus frun då- får höra om hans hemska åkomma ja han är ju ändå bara man

Efterlyses

En liten vrå efterlyses!

En lätt frustrerad tvåbarnsmor söker en liten vrå av stillhet för att hämta kraft och mera tålamod. En hejare på att sjunga barnsånger är jag, kapplöpning tränas då och då med den sexåriga sonen så det ska nog orkas med och jag kommer inte att märkas. Önskar lite lugn och ro ibland bara och då kommer jag till denna lilla vrå. Så, om du känner till en liten vrå som rymmer denna lilla tvåbarnsmor; Hör av dig snarast! Du behövs!


RSS 2.0