Så äntligen fredag...

Började med att man fick stiga upp före min livs levande väckarklocka ens hade slagit upp sina bruna. Sedan hastades det iväg på cykeln i flygande fläng, sen som vanligt. Instormandes med andan i halsen röck jag åt mig bunten med papper som jag - tack och lov- förberett igår och rusade vidare till första mötet för dagen. Kort infomöte med chefen, sedan raskt vidare till nästa. Parkerade rumpan på lämplig stol och avhandlade mötet snabbt trots svåra och jobbiga frågor. Puh! Samlade ihop papprena och vidare till nästa möte med kollegorna. Kunskapstörstarna kommer senare på fredagarna för att vi ska hinna mötas...ja alla kollegor utan törstiga utanför dörren.

Sedan satte dagens aktiviteter igång med de äldsta törstarna - lugnt och stilla idag- ja faktiskt!! Om man bortser från att den del av dem hade stora pupiller och sluddrade lite...men va tusen det är ju fredag:-) Eller??

Upp på hojen igen- hem och..
..cykeltur med kidsen runt halva byn.
..premiärtur för lillkillen på trehjulingen.
..premiärdoppet för i år (med kläder!!) i dypölen på gården för såväl den stora som lilla- killen.
..pastamiddag och sen popcorn-mys med storkillen. Pust!
..tandborstning och jamas- marsch i säng!

Men nu så äntligen fredag... med sovande barn, thekopp (vinet är slut!) och gotta:-)
Trevlig helg!

Dårfinkar och dönickar

En liten filosofisk stund med stor barnet hanns med under morgonrusningen. Läs och njut:-)

Sonen sa; Men mamma hur kom gammelmorfar R till Harads? (R begravdes där!)
Mamman; Jo han fick åka i en bårbil - du vet en sån där lång bil med rullgardiner...?!
Sonen funderar och utbrister: Men...kan man köra när man är dö?

..och det blev ljust.

Ja ljust har det blivit MED besked! Det är ju så ljust att minsta herrn i huset har vänt helt upp och ner på dygnsrytmen. Den fungerade alldeles utmärkt INNAN detta ljus kom OCH detta underfundiga med sommartid introducerades. MEN nu, nä icket, nixpix, intetnåååå- skulle man också kunna säga! INTE somnar pojkbarnet som förr - ovaggad och nöjd. Nä nu skakar hela sängen, ALLT och då menar jag verkligen ALLT som finns - fel! - FANNS i sängen hamnar på golvet, barnet skriker - högt; MMMMaaaammmma, PPPPPaapppapp, MMMMMammmam, PPPPapppapppa... alternativt börjar klä av sig för att därefter börja ropa på Gud och envar som finns i huset. Suck! Så jag undrar; När kommer mörkret tillbaks???

RSS 2.0