Sommarfester...

..kostar på. De små liven är bleka om nosarna idag och är lite lätt stirriga i blicken efter allt "festande". Det har ju varit midsommar i helgen och det har firats ordentligt detta år.

Aftonen tillbringades i Brändön med dans "runt granen" ja små grodorna och HELA kittet. Det var ett firande som hette duga med allehanda olika aktiviteter som främst barnen kunde förlusta sig med. Stora pojken åkte på en båttur ut på havet, fiskade i fiskdammen och tittade (läs;rusade runt) bland de antika bilarna som visades upp. Kvällen tillbringades med makens bäste vän och hans familj. Där bjöds det på grillat, glass, paj och annat gott. När magen var full och ögonlocken tunga vände vi bilen hemåt.

Midsommardagen firade vi midsommarafton igen med våra bästaste vänner. De bjöd på buffé á la bröllop och det smakade minst lika bra nu som då. Det vinades och pratades natten lång ...därav de bleka nosarna och trötta ögonen idag. Och om sanningen ska fram så är det inte bara de små liven som lider av detta idag. Men, sommarfester är mysiga och det som man ska leva på under resten av året!

Hipp hopp hurra

Blogga med en två- åring i haserna, det är spännande. Då kan det bli väldigt korta inlägg eller väldigt lustiga stavfel. Nåja till sak.
Idag har regnet öst ner. De små gossarna gillar vatten. Både det som kommer från himlen och det som finns i kranen eller kannan. Vi har således hoppat i de stora och djupa vattenpölarna ute. Skapat en stoooooooor vattenpöl inne genom att två-åringen hällde ut vattenkannan över och under köksbordet. Den har lillkillen inte hoppat i men däremot krypit genom och suttit i. Kul. För han. Jag morrade, muttrade mest medans jag ilsket torkade upp pölen.   

Förutom dessa vattenlekar har vi gatulerat vårt yngsta gudbarn idag. Lilltösen har nått den fantastiska åldern av ett år. Så med band om presenterna och hjärtan på pappret trotsade vi vädergudarnas dåliga karma och bevistade kalaset. Jordgubbstårta och allehanda bakverk bjöds det på. Mumsfillibabba! Tack, tack för det. Det lugnade denna pressade mamma-själ idag.

PS Apropå två-åringens bravader, han tjuvringde just till nån... jag tog inte reda på vem utan la helt sonika på i örat på vederbörande. Lite oartigt kanske, förlåt!

Hå hå ja ja - Nu ska barnet i säng- bums. Detta är mer än vad denna mamma-själ klarar idag:-)

Gott att vara

Inledningen på den här sommarledigheten bådar gott, mycket gott. Igår stod det stadstur och ansning av kalufsen på agendan. Och ser man på, när jag kliver ur bilen stöter jag på min bästaste vän. Hon, barnfri (-inte jag!) och LEDIG, slog följe på stadsturen och vi började med att sponsra ett av stadens kaféer. Mysigt att sitta och fika i ...ja inte var det lugn och ro (minsta sonen gastade och skrek) men ialla fall. Jag är inte kräsen. Inte alls faktiskt. Så idag gjorde vi om samma procedur. In till staden igen. Ny stadsvandring, idag, spanandes på modevisningen i staden, efter present till gudbarnet och byxor/ skor/ tunika ..ja whatever till mig. Och det viktigaste av allt; fika med goda vänner. , jag börjar skönja ett mönster på denna semesters begivenheter...men jag tror att jag måste ransonera mina stadsbesök för hushållskassans skull och ...midjemåttets:-)

S som i..

SEMESTER!!
Äntligen är den här. Den där sista arbetsdagen. Idag. Härligt, härligt. Imorgon, fredag och nästa vecka kompar jag ut för allt kvällsarbete, lägerskolor, utbildningar och annat som läggs på vår fri-tid. Så NU checkar jag ut från mailen, skjuter in stolen, tar mina sandaler och går:-) Inte förrän i augusti ska jag vara på plats igen. Härligt, härligt!

B som i...

..bråttom, bråttom
..betygsångest!
..betygsdeadline
..betygsprat/tjat/gnat
..betygskatalog
..bukett blå:a blommor av maken
..bladspenat med rökt lax i lasagne
..barnagnäll
..barnvagnspromenad
..biodrömmar med godaste vännen
..bara, bara mina (b)raliner i tv-soffan:-)
..byxor med mycket stretch i midjan
..blå blå drömmar i natten

B som i bra dag!

En vanlig nationaldagssöndag

Idag har vi skurat och fejat, burit och sorterat. Bakat och diskat. Bråkat och "diskuterat". Ja som ni alla anar så händer det något stort idag. Därav aktiviteten en vanlig nationaldagssöndag. Svärföräldrarna anländer från La Stada. De ska underhålla kottarna i veckan då maken återgår till sitt avlönade arbete imorgon. Jag har påmint honom om det; IMORGON då du!! Maken muttrar nåt om arbete, barn och semester -och bär motvilligt bort sin arbetskostym från Tvättberget så att den ska vara på plats imorgonbitti. 

Vi har även cyklat och vattnat mormors blommor.  Mormor och morfar har- klokt nog- åkt till varmare breddgrader och skippar hagel, snålblåst och regn i denna härliga blandning! Brr...säger jag bara!

Nu kallar skurborste och putsduk igen så; Tjingeling!

RSS 2.0