Om man får välja..

Om man får välja;
..plockar man inte bort barnens alla skor från-innanfördörrn
..lägger man inte sonens nedgrisade pyjamasbyxor i tvättmaskinen
..diskar man inte all disk (utan bara? ja vilken som kvalar är en gåta gott folk!)
..plockar man inte bort ren och torr disk från diskstället innan man börjar diska
..slänger man inte soppåsen vid dörren i soporna
Tydligen får man välja om man är man alltså! Tydligen...

På nåt vis

Det är som att veckodagarna måndag till fredag ja tillika arbetsdagarna bara rinner förbi. Innan man hunnit sätta sig ned vid tangentbordet så är det helg igen. Tur, för nu börjar jag bli trött. Trött på att stiga upp när klockan ringer, trött på att sätta mig på cykeln till jobbet, trött på att jaga sega men (oftast) glada kunskaptörstande, trött på att få dem att lämna in uppgifter och trött på att bedöma desamma. Och nu när jag är trött på hela balunsen så är det eg. meningen att jag ska vara på topp, på tå och verkligen se till att nyttja varje minut för att göra en rättvis bedömning på dem... Nåja, det blir väl det också på nåt vis!
Idag är jag annars snorig och frusen. Solen saknar jag verkligen. Nu är det kallt och rått och blåsigt och kallt och... Sa jag att jag känner mig gnällig också. Tror jag ska ordinera mig en god kaka ikväll för att råda bot på detta ynkliga läge. På nåt vis brukar det alltid hjälpa. Åtminstone på humöret:-)  

Så fick man...

..så man teg heter det väl?! Och vad passar väl bättre än en värmebölja för att få stopp på mitt gnäll om att våren med sol och värme inte uppenbarat sig. Tada! Nu är det inte bara vår utan högsommarvärme i landsändan. nu  väntar jag på miljonen och tiger:-)

Jag vill jag vill jag vill...

..ha massor av pengar på mitt konto.
..ha en utlandsresa bokad, betalad och klar!
..ha ett fungerande nyrenoverat badrum.
..ha ett helt kök- med fungerande lådor och dörrar.
..ha det tyst omkring mig.

Ja och det är väl egentligen endast det sista som - när ungarna sover och maken är i badrummet - är någorlunda realistiskt. Om jag har tur och Gud är god vill säga (läs; om storkillen sover utan att ramla ur sängen eller lillkillen inte vaknar och vägrar somna om igen!)

Sssssssccccccccccchhhh!

Trotsa trotset

Jag är ju bara en enkel kunskapsväktare och INTE jurist, psykolog eller läkare. Om man ska argumentera med trotsiga- sexåringen behöver man nog vara ja jag vet helt enkelt inte VEM som står ut i längden med detta icke.hörande, icke-görande och motsträvande!? Vet du?

Nu gäller det ju - oftast- inte liv och död när vi är igång med våra bråk utan ren och skär uppfostran. Men läget är följande; Inte skulle han få för sig att följa lagarna ja inte paragraferna heller här hemma utan han gör ALLT för att trotsa lagarna som gäller. Oftast blir jag störttjurig och ger mig INTE. andra gånger  tänker jag så här; någon regel borde väl ändå gå att upprätthålla men what the hell skit i det. Ungen får som han vill - resultat han nöjd och glad, jag ÄNNU mer irriterad! Ingen bra lösning utan kanske mer en överlevnadsstrategi för att inte bryta ihop och gråta i ren och skär förtvivlan.

Men idag är en ny dag och nu har jag bestämt att från och med NU ska jag; trotsa trotset! En stund iaf:-)

Spånigt värre

Jag misstänker att det är något eller någon som läcker här hemma. Ja vatten har läckt så det blivit svarmögel i det laxrosa!! (jag gillar lax men man ska ju inte överdriva tycker jag!) badrummet det har vi redan rett ut- tidigare. Men nu är det sågspån utspritt på alla möjliga och omöjliga ställen. Således måste det vara någon eller något som läcker igen...jag har mina misstankar men jag säger inget mer...:-) För egen del har jag inte sågspån i håret eller axlarna möjligen mjäll men inte sågspån... Tilläggas bör att det verkar härstamma från toaletten- ja den laxrosa alltså- där maken huserar..nu är jag klar. Nu säger jag inget mer...

3 saker

1. Finns det någon lag på att allt måste ligga mitt på golvet?
Hos oss dräller det av små, stora, tjocka, smala ja you name it bilar MITT på golvet. Och inte bara bilar nä skurhink, pappåse (konstigt det blev detdära; påse av papp, alltså!) en socke, salladsbestick, silikonpensel mm mm Ja jag undrar jag...

2. Köpa. Sälja. Byta. Köpa.Sälja. Byta.

Maken. Han. Driver. Mig. Nuts.
Byta? Någon?!

3. När är det egentligen tänkt att den där VÅREN ska komma?

Hos oss blåser det isvindar på morgonen. I morse var det FROST på gräsmattan... Var är solen och således värmen undrar jag?

En arbetsvecka i gråa toner..byttes mot en eldfängd helg

Ja livet i gråa toner är verkligen karaktäristiskt för förra veckans händelser. Det var bara trist och allmänt sirapsjobbiga saker som "kryddade" vardagen. Arbetsveckan kändes som vanligt låååååååååååång men om möjligt ännnnnnnu längre och jag kände mig apless på både kolleger, chefer och kunskapstörstiga.

Men så kom helgen med ett härligt besök från storstaden Umeå. Den lilla (verkligen tinywinybrasan) beksådades, grillen glödde och godis smaskades - härliga tider är vårtider iaf! Så summa summarum är jag så glad att det blev ett bra avslut med god mat och bäbismys på den grå tråkiga arbetsveckan.

RSS 2.0