Premiärtur

Så har vi då gjort premiärturen med vår fjällstuga på hjul. Husvagnen ja. Den förra trotjänaren hade blivit blöt om "magen" typ och har därför gått i pension. Den här gången var vi och försäkringsbolaget helt överens om att det var så det skulle bli och det blev det. Så, nu har vi införskaffat en ny "stuga". Typ 10 år nyare och med helt andra bekvämligheter än den förra.

Premiärturen gick till ett par vänner med sin sommarstuga på hjul som parkerat den utanför Piteå. Lämpligt avstånd sådär för en premiärtur mellan kaklingarna och annat jox i badrummet. (Karln verkar för övrigt ha tappat lite motivation för detta projekt. Rymmer titt som tätt till allehanda vänner och pojkaffärer!)

Nåja tillbaks till premiären. Det är spännande att campa med en 2-åring som ska vrida på alla reglage (stavas det verkligen sådär?)som finns och knappar som det ska tryckas på. Det började med att han stängde av frysen, lärde sig öppna in till toaletten, dra i spaken för husvagnstoaletten, stoppa ner fingrarna i toaletten, upp i soffan, dra ner rullgardinerna, pilla i öglan för insektsnätet, dra ut ALLA skor ur skolådan, klättra upp för stegen till storebrorsöverslaf...Typ så var det att ha honom inne i vagnen. Det gäller att ha is i magen...eller valium i handväskan! Ute var det typ samma fast i alla andras förtält...SUCK!
Men, vi hade jättetrevligt med våra vänner och "flyttade" in i deras förtält där vi fikade och åt all vaken tid kändes det som. Husvagnen funkade bra och alla fick plats- mer eller mindre iaf:-) Den här korta turen stod vi utan förtält och det kändes väldigt trångt så. Vintertid har vi ju vårt spiketält/ förgård framför husvagnen så nu är man van att ha extra utrymme för kläder, skor och leksaker. Kuligt att ta sig iväg från vårt dammiga hem i alla fall!

Betraktelse

Jag är ute och joggar. Möter så en man som joggar ensam. Efter en stund möter jag en kvinna som joggar. Hon, mamman, har med sig två barn på cykel som hon- samtidigt som hon kämpar med motionen- ska hålla koll på. Under min runda möter jag ytterligare en kvinna som akompanjeras av ett barn. Hurra för Svensk Jämställdhet eller?? Hmmm oroande tycker jag OM min högst vetenskapliga "undersökning" stämmer med verkligheten... Sa jag förresten att jag joggade ensam... ja om inte flygfäna räknas då!:-)

Stor fångst

Åkte upp till släktens stuga igår, jag och lill-killen. Mormor, morfar och stor-killen var på "semester" i stugan. Vi hann inte ens fram förrän mormor ringde; morfar hade fått en krok i handen. Fiskarna, morfar och stor-killen, skulle ut på sjön när kroken kom emellan så att säga. När vi kom fram berättade de om sitt fiskeäventyr- utan fångst. Men som stor killen sa; morfar fick en i alla fall!- dock ingen fisk;-)

Efter omplåstring är morfar hel igen och redo för nya äventyr. Och inte vet jag men det där med fiske verkar farligt. Vad säger ni? De kanske får hitta på något med lite färre krokar nästa gång!?

Mamma och lilla ugglan

Lilla ugglan övar på att säga sin favorittjejs namn - och NEJ det är inte mamma!- och det bästa han vet; att simma. "Mina" och "imma" säger han och tittar uppfodrande på sina föräldrar: Förstår ni, vad jag säger? Ja typ så. Livet bland svampar och grabbar är så nuförtiden.
Ja lite tillrättalagt var det där allt, för sanningen är den att ugglan INTE tycker att man ska SOVA hela natten i sin EGEN säng utan att i halvtid är det dags för sängbyte! Och gissa men det tycker INTE mamman om. Därför har det utspelat sig ett krig nattetid i röda huset. Och detta krig är ett sånt som jag INTE tänker förlora. Men jag säger då det jag förstår varför sömnbrist har använts inom krigsföringen i alla tider. Mamman är inte som folk är mest nuförtiden utan blott en spillra...

RSS 2.0