Vilket mörker...

Detta mörker börjar ju tack och lov ta slut - trodde frun i dubbel bemärkelse:-) Igår tittades det således på kakel och klinker och annat (dyrt!) som ska få flytta in i vårt badrum när det 1) är helt 2) ej ljusrosa/grisrosa eller  3) bebott och äckligt! Ja usch när maken då - äntligen! - tar tag i renoveringen av badrummet och gläntar på den ljusrosa golvmattan  (SÅ inte fin!) finner han en överraskning; svart mögel! Inte så nice-  ja jag inser att takten för denna renoveringen tappat fart och den har utan att överdriva inte varit så där jättehög- man skulle utan att raljera kunna påstå att den varit rent obefintlig!  Frun börjar inse att mörkret åter har lagt sig över det röda huset med vita knutar...med eller utan ljus!


Fredagsmys

Tacos + röd vin + snacks + mysbyxa + soffa + tända ljus= fredagsmys!

Sätta surdeg...

Det började med att väktaren i La Couisine pratade om matbröd i lunchrummet. Sedan kom min kollega i omvärldskunskap och berättade att hon bara bakade med surdeg numera. Hon bakade dessutom ALLT sitt matbröd till hushållet. Köpte noll och inget!
Hmmm imponert, mycket imponert tänkte litenvis. Framförallt när man i detta hushåll knappt hinner med att ÄTA av det köpta brödet innan det traskar ut själv. Nåja detta prat om matbröd och att sätta surdegar - som maken förövrigt har mycket "roliga" kommentarer till - inspirerade och väckte bakdjävulen hos mig. Så förra veckan (måndag kväll) sattes en surdeg i det röda huset. Degen matades, - jo det heter faktiskt så! - bunken skakades (alldeles lagomt sådär) och maken rynkade näsan och tog fram skepsisminen åt sur (=gammal!) deg! Allt var i sin laga ordning. Receptet följdes slaviskt och tada - lördag em var brödet klart!
Men inte alls så där mjukt, saftigt och ljuvligt som det hade framställts på kunskapshuset utan hårt, segt och trist! Surt sa räven kan man säga efter så lång väntan och stor möda. Men nåväl jag är inte den som är den; en gång är ingen gång och nu har jag surfat till mig ett annat recept - skam den som ger sig - nu ska jag testa resten av surdegen på ett annat recept! Wish me luck!:-)

Rassel och pling...

Lite rassel och lite pling, sen finns nästan ingenting...ja så skulle man kunna beskriva slutet på denna kväll! Var på klädparty tillsammans med rabiat syrra. Massor med fina kläder både till mig och mina små boys...men de kostar ju också lite slantar. Så efter detta party så kan man väl säga att det ekar tomt i börsen- det rent av plingar och rasslar av örena som blev kvar! Och som om det inte var nog med den räkningen att betala så berättade maken att tvättmaskinen läcker vatten och att vi nog inom en snar framtid måste införskaffa en ny maskin... Nämnde inget om notan efter partyt...rassel, rassel och pling!

Ännu mera mys:-)


Tada! Min första bild i bloggen. Fick strippen av Tant-tvär- tack och bock:-)

Tada - min första bild i bloggen:-)

Mera mys

Helgen har gått i socialiseringens tecken! Härligt med tanke på att familjen levt en mycket sällskapsfattigt liv under julledigheten. Då ägnade vi oss istället åt att snyta näsor, hosta ikapp och vara allmänt tråkiga att umgås med. Men NU är vi tillbaka på banan igen - om än jag måste erkänna att hostan fortfarande är gäst i min kropp så mår jag så mycket bättre nu i alla fall. Helgen har bjudit på mycket trevligt sällskap och väldigt lite av tvätt, bak och mat som planen egentligen var och tänk så mycket trevligare, gladare och härligare helgen varit nu! Så ska ett nytt år inledas tycker jag; Mera mys och mindre.. tråk tvätt?!

Crazy days Vol 2

  Problem

·         Musicerande väktare SJUK

·         Plus-och- minus väktare SJUKA

·         La couisine väktaren bortrest

·         Pojkbarn fajtandes – INTE med pennor – utan med nävar

Konsekvenser

·         Kunskapstörstande mittemellanstora barn UTAN väktare

·         Aphus! Say no more!

Åtgärder

·         Chefen över kunskapens hus fick musicera hela dagen

·         Den nya (stackaren!) väktaren fick plötsligt plus – och – minus på sin agenda

·         Jag fick plus – och – minus samt le couisine väktarens uppdrag på min agenda!!

·         Ägarna till pojkbarnen fick hämta hem sina medfarna ”ägodelar” samt ombesörja omplåstring

Önskemål

L-A-Z-Y  D-A-Y-S!!

 


Crazy days

Huvudet upp och fötterna ner men inte är det mycket mer än så! Tredje dagen i tjänst efter jullovet. Nu har tumlandet börjat igen… Men den här gången är det inte de (icke-) kunskapstörstande som är problemet - hör och häpna - utan att jag är den ende ordinarie personalen i HELA mitt arbetslag för närvarande. Mina ”kära” (tveksamt just nu iaf) kollegor har behagat ta ledigt från tjänstens plikt och bege sig till varmare alt mer exotiska länder. Eller vad sägs om Thailand, kryssning vid Afrikas kust, Goa alt Kina?! Hmm helt plötsligt står det solklart för mig varför min löneutveckling inte varit den bästa de sista åren – någonstans måste man ju spara!

Nåväl detta har helt sonika inneburit att all min tid i tjänst numer går åt till att vara någon typ av service- enhet; låsa upp dörrar, visa klassrum, skriva ut närvarolistor till vikarierna då de ej har behörighet till detta, tillhandahåller kopieringskod, skriver ut scheman, visar arbetsplatser och svarar på miljoner av frågor ang sånt de bör och inte bör få veta (!)samt ser till att alla elever i två årskurser har lärare på ALLA sina lektioner. Detta kan tyckas som petitesser men om man samtidigt ska bedriva undervisning och hjälpa de kunskapstörstande som också kräver sitt ja då blir det lite mycket utan att överdriva! Så jag har kommit fram till att jag behöver; SEMESTER!!

 


Tanka kärlek

Har varit solokvist i helgen med min yngste son- lilla ugglan. DET är fullt upp, javisst, då han hellre springer än går och då han klättrar väldigt framgångsrikt. (Varför har man portabla möbler hemma? Funderar allvarligt på om det inte vore bättre om de satt fastskruvade i golvet. Då kan de ju i alla fall inte skuffas runt hela tiden.) Men, framförallt så har jag tankat kärlek i helgen. I den ålder lilla ugglan är i så fullkomligt strör han ömhetsbevis omkring sig - pussar mammas hand, mammas arm, sin egen hand och arm, skickar slängkyssar till alla han möter som gjort sig förtjänt av en sådan och han flörtar med BÅDA ögonen (så att det blir ordentligt gjort!) med ALLA han träffar. Detta med ömhetsbevisen är stort för ugglan och ibland vet han inte riktigt hur han ska göra för att tydligt visa exakt hur mycket han tycker om mamma (eller pappa/ storebror) och då händer det; han sätter sina små huggtänder i låret/ ryggen/ vaden/ magen/ bröstet ja det som råkade finnas till hands (muns?) just då känslan blev för stor. Inte så nice kan jag säga… tack och lov börjar det lilla rovdjuret förstå att det är strängeligen förbjudet med kannibalism i La familia!

Tungt

Idag av alla gudförgätna dagar- som har varit lika kall som det förmodligen är varmt i helvetet- var det dax att börja tjäna till brödfödan igen. Då hela ledigheten gått åt till att vara sjuk kändes det tungt redan då fötterna nådde golvet på väg ur sängen. Att sedan komma till kunskapens hus och mötas av få men utvilade kollegor för att de andra var i varmare länder gjorde inte saken bättre kan jag säga. Nä idag var det tungt

Gråa strån

Sådärja så har de skådats de gråa stråna. Men nä ingen livskris hos mig men en och annan tanke hann susa förbi efter upptäckten. Bland annat; Är det redan dags? Om jag ska bli gråhårig så hoppas jag på en silvergrå man som min morfar fick ha. Undrar när hans kom? Så länge som de är så få som de faktiskt är i dagsläget; Hårfärg! Det finns fantastiskt fin hårfärg… Men som sagt någon kris är det inte att tala om- man börjar ju ändå bli gammal det känns tydligt varje dag med eller utan gråa strån!

Makten i ordet; Näe!

Den minsta killen i huset har upptäckt vilken makt det ligger i att tala OCH göra sig förstådd. Några ord har han knåpat ihop även om det mest har varit: MMMaaammma, Papppppa och Nam nam. Sist i raden att få sitt eget epitet var storebror som numera är; Naaanna. Typ nåt sånt men ingen göre sig besvär att härma prosodin för den är omöjlig att apa efter.
MEN så började han säga; Näe! Och vilken respons man får om man klämmer i med ett; Näe! När mamma eller pappa erbjuder mat, sovstund, ny blöja eller nåt annat trist då ljuder numera Näe mellan väggarna! Så från och med nu används det ordet ofta -i mitt tycke lite för ofta men jag kan å andra sidan förstå tjusningen i att få total uppmärksamhet när den stora (o)viljan demonstreras igen och igen och IGEN...


Julledighet med hosta och sydille

Ja så var den över då för den här gången! Julen alltså. Och ledigheten också- i alla fall snart, bara tre dagar kvar innan tjänsten kallar igen.

Ja så var det det där med hosan och sydille då. Ni som känner mig vet att sy gör jag ogärna och senaste veckan har jag sytt inte en gardin nej utan SEX gardiner. Till fyra olika rum. Imponerande eller oroande skulle man också kunna tänka. Allt har att göra med hostan. Sedan några dagar eller var det veckor innan jul har jag hostat. Först rethosta som gjorde mig i ren andnöd och sedan djup och seg slemhosta som rev och slet i kroppen och knoppen. Denna förkylning, för jag har ju snorat och kraxat också, har gjort att jag inte kunnat gå ut, inte kunnat umgås med mina nära och kära som jag velat, barnen har blivit sjuka, maken har blivit sjuk och ja…till och med symaskinen har nog känt av sjukdomen för på slutet hackade den lite oroande.

Ett embarmerligt uselt jullov har förflutit och kanske att jag blir frisk om jag börjar jobba igen?! Surt sa räven!


RSS 2.0