Livets vedermödor

Ja här i röda huset är allt som vanligt. Grabbarna - alla tre- river omkring. Alltså jag bara undrar, HUR mycket kan tre stycken pojkbarn (ja även karln räknas som ett barn - kommenterar inte det!) ställa till det under några timmar när han (största barnet) säger att de varit ute hela dagen?? Jag bara undrar.

Läste förresten en undersökning i det vetenskapliga magasinet Vi föräldrar att män oftast ljuger alt överdriver för sina respektive för att få sympatier/ ömkningar av densamma! Typ; Åååhh vad jobbiga XX har varit idag, jag har inte fått sitta på ändan en enda sekund. Fast det har varit lugna gatan! HA- jag visste det, jag visste det! Och nu har jag bevis..

Högt i det blå

Ja så var det snart dax igen då; för årets högtid. Accessoarerna är fixade för balunsen och vädret kollat. Kvasten är framställd, intrimmad och klar, vårtan putsad och katten matad. Vem vet, vi kanske ses högt i det blå på torsdag kväll? För;  Blåkulla here I come!

Kåpfri

Dammet börjar lägga sig och hörselkåporna är tillbaka på sina platser i garaget. Kan låta odramatiskt men Familjen har under drygt en veckas tid gått omkring - i dammet- med hörselkåpor inomhus- ja på rikt alltså! Alla fyra! Om någon granne gått förbi och sett oss måste de ju ha undrat. Eller kanske inte förresten- maken har inte försuttit NÅGON chans att berätta om sitt toalett-projekt för en endaste granne. Inomhus har det ekat från Maskinen som tar sönder golvet på toaletten, det har låtit riktigt illa och golvet har liksom darrat under fötterna.  Detta har Lill-killen inte gillat alls utan han har tillbringat många stunder under köksbordet (med hörselkåpor)- där har han suttit och blängt bort mot toaletten och oljudet. Men som sagt; nu har dammet lagt sig, städtanten har försökt mota bort det värsta dammet med tillbehör och kåporna är undanstoppade igen. Friden har åter lagt sig i röda huset- hmmm DET var att ta i men iaf!  Toaletten är ju inte på långt när färdig ännu men karln arbetar med den ialla fall och det gör frun glad! Mycket glad!:-)

En solskenshistoria

En helg i solsken- är inte att förakta! En förmiddagstur ute i det fria medels vagn, stavar och spark har varit stadigt inslag såväl lördag som söndag. Då maken varit bortrest på egna NÖJEN har hela skocken varit ute på "luffning" därav dessa olika rekvisita. Dessa underbara vårdagar måste man ju bara ta vara på!
Som förstärkning har både mormor och gudmor trätt in så gräsänkan fått både arbete gjort då den föräldraledige tagit ledigt (från föräldraskapet?!) och sett till att skocken fått mat i magen. Det tackar jag speciellt för! 
Annars en medioker schlagerfinal a la Suede att betrakta och ..somna till:-) Roligare än så blev inte denna helg men solen, ja solen är inte att förakta:-) Den gör under för sinnet!

Damm, damm…

..och åter damm. Ja så ser det ut i röda huset. Maken har påbörjat ”sönder-knackning” av toalettgolv med en maskin av något slag. blir det dammigt och högljutt i huset. Med andra ord – inte idealiskt för en småbarnsfamilj. Ett och ett halvt- åringen går/springer/ålar/ligger/rullar i detta damm- HURRA! Hrmf.. detta  för med sig att dammet liksom inte lägger sig tillrätta. Nej utan istället så virvlar det runt och byter plats OCH liksom sprider ut sig över HELA huset. Suck- och inte nog med att det är smutsigt i hela huset så gör dammet att det kliar/ kittlar i halsen också. Men nu HÄNDER det ju i alla fall nåt eller rättare sagt har hänt. Maken har farit till fjälls med två kumpaner för att skotra i helgen och lämnat la familia hemma – i dammet!

Vi drar till fjällen…

Ja det gjorde vi! En vecka i vinterland har varit gott för kropp och knopp. Dagarna har fyllts med skidåkning på längden och tvären, skumpande i skoterpulka OCH det viktigaste av allt; magen har fyllts i det fria med allehanda god mat. Ja ibland är makens och undertecknads smak inte riktigt samma när det gäller vad GOD mat är men på det hela taget; Mums! Och förresten- vad smakar inte gott utomhus… Vädret har bjudit på blandad kompott men vi har haft tur; kylan och den lilla snö som fallit har haft den goda smaken att visa sig på natten. Den store killen åker gärna skidor på tvären och så har han gjort den här veckan. Dock har hoppen, sladdningarna och snöspruten högre prio än svängarna! Nåja man kan inte få allt och med tanke på hur lynnigt en sexårings humör är så har det gott toppen. Den lille killen har utforskat alla skåp i husvagnen, alla grannars spadar och allehanda utrustningar utanför förgårdarna OCH inte att förglömma deras ”VOFF VOFF” dvs hundar. Helt klart hans stora behållning av den här veckan och bara alla är nöjda och glada säger jag inget om det! Makens lystmäte har stillats då han styrt runt med familjen på skotran och kockat mat utomhus… Summa summarum; en härlig ledig vecka, blicken har fått vila på snötäckta fjäll och ledigheten och lugnet har varit en lisa för själen. Mumma för undertecknad och la familia!:-)

RSS 2.0