Tomtarnas afton...

Här i röda huset har vi ofta tomtar på besök - inte riktiga tomtar då utan mer av "på loftet"- typen - men idag har vi haft inte bara EN "riktig" (dvs livs levande!) utan TVÅ på besök. Detta till storkillens stora SKRÄCK! Ja vid det första besöket var han cool och FÖRBEREDD då farfar låtit undslippa sig att tomten skulle komma kl 14.00- för all del vi har ändå aldrig varit speciellt mycket för överraskningar men ändock man blir lite trött då man stökat och donat för denna happening.  Nåväl tomten kom- dock inte riktigt kl 14 men ändock han KOM och sågs och allt det där ni vet med HO HO och snälla barn... ja hela visan körde vi! Sedan bar det sig inte bättre än att grannen också "tomtade" några timmar senare.. och kom förbi vårt hus för att leta sina renar. Det var nu skräcken slog till... EN tomte kunde han köpa storkillen men inte TVÅ och dessutom ville tomten låna hans skidor eller kanske pappans skoter... Men si även om barnen ska vara snälla för att få paket så ville han då rakt inte låna ut vare sig skoter eller skidor till den strandsatta tomten... Nä han tittade skräckslaget på honom och kunde inte fort nog springa tillbaka till sina nya leksaker sedan tomten lommat iväg på jakt efter sina renar och så vitt vi vet irrar nog den stackars tomten än och letar sina renar på denna tomtarnas afton! God Jul gott folk:-)  

Bröd och skådespel

Förutom allsköns julsång så odlade vi också vår kulturella sida här i röda huset. En lite sen födelsedagspresent till äldsta fadderbarnet blev äntligen avnjuten på Norrbottens teatern och båda barnen (äldsta sonen var också med) verkade alltigenom nöjda med repetoaren för dagen; Findus flyttar ut. Riktigt bra barnteater bjöds det på och jag tror vi ska pröva teaterns utbud för kidsen fler gånger. Efter skådespel behövdes barnamagarna fyllas igen för som de sa; "Magen är alldeles tom nu". Tom mage är ju inget bra- det är litenvis mycket medveten om -så det åtgärdades snabbt med lite fika. Ett mycket smakligt (:-)) avslut på vårt kulturella besök i stora staden! 

Tjohej...

Ja så var den här helgen också över!

Hela hösten har varit osannolik när det gäller tempo. På jobbet har det varit som en centrifug som man sugs in i så fort man gläntat på entrédörren och ur vilken man spottats ut i lämplig tid till middagen hemma hos familjen "kaos och (o)reda". Så även förra veckan och veckan före det...ja hösten känns liksom både lång och kort på samma gång på nåt vis. Motsägelsefullt så det förslår men ändock sant.

Nå förra veckan då ja förutom det vanliga tumlandet på jobbet så hanns det med både en och två ( ja ska man va riktigt petig typ tre och en halv) luciakonsert under veckan där bl a Musikgymnasiet  från Björknäsgymnasiet gjorde ett mycket finstämt framträdande med traditionella julsånger. Jag är en riktig sucker för traditionella julsånger ..old fashion JAG VET!! På fredagen bevistade jag luciafirande på Kunskapens hus och det var inte traditionellt på nåt vis. Mycket skönsång bjöds det på trots allt men jag måste säga att någon julkänsla infann sig inte tillsammans med hormonstinna och icke-kunskapstörstande mellan-små-stora-folk som endast bevistade firandet för chansen att missa kunskap! Men som sagt det var ju inte slut än... Nä efter arbetsdagen rusades det vidare till förskolan där stora killen skulle lusselulla som pepparkaksgubbe. Och nu med en massa lucior, tärnor, nissar och pepparkaksgubbar nu infann sig verkligen känslan av att julen är nära. Och för att riktigt se till att veckans lucia- och julbad av sång och musik skulle göras ordentligt så var familjen på mormors körs adventskonsert igår. Så nu är julkänslan här- ja lite snö bara är allt jag begär sen är jag nöjd! Bara det...


Aphus

Att arbeta i Kunskapens hus är verkligen ..ja vad ska man säga.. varierat. Dagen börjades med homo habilis och andra apmänniskor! Helt rätt start på en vanlig onsdag i Kunskapens hus och mycket passande med tanke på att man ofta känner som om man arbetar med apor i bur - och INTE småfolk. Sedan fortsatte det med en akut språngmarsch ut ur skolan jagandes två hormonstinna grabbs. De beväpnade med laddade blomsprutor och jag med ..humör! Efter denna språngmarsch debatterades människohandel, invandrarpolitik, politik? och ja ...en massa annat som de kände bara måste avhandlas idag, just NU. Bara en vanlig dag i aphuset nä just det Kunskapens hus var det:-)

HA!

Nu har tanten i röda huset äntligen köpt MÅNGA julklappar! Hon har fått fram ljusstakarna, julgardinen och Verner - vår hustomte- är på plats. HA! Att ta litenvis på sängen sådär med advent DET har "man" inte mycket för! Jag säger bara; HA!  

RSS 2.0